Alerte melding resulteert in drie aanhoudingen

maandag 31 augustus 2015

Haaren - Na een alerte melding hield de politie maandag 31 augustus een vrouw en twee mannen aan op verdenking van een poging woninginbraak in Haaren.

Een getuige meldde maandagochtend een inbraakpoging bij een woning aan de Heuvelstraat in Haaren. De gewaarschuwde agenten gingen direct poolshoogte nemen. Ze zagen een vrouw in een rode auto wegrijden en twee mannen uit een de tuin van de betreffende woning te voet vluchtten. Het tweetal, een 19-jarige man uit '-s-Hertogenbosch en een 21-jarige inwoner van Oss, werd na een achtervolging in de buurt aangehouden rond 10.30 uur. De 19-jarige verdachte werd op de Kerkstraat opgepakt en de 21-jarige op de Esdoornlaan. Ondertussen keek de politie ook uit naar de bestuurster met de rode auto, die verdacht in de straat had gestaan. Agenten zagen haar rijden op de Helvoirtseweg en het 't Hopveld inrijden. Hier stopte de 40-jarige verdachte vrouw uit Heerwaarden en werd ze aangehouden. Bij de woning bleek dat geprobeerd was om de schuifpui aan de achterkant van het pand open te breken. De drie verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.

Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vught | 112 alarmeringen Vught | Goedkoop Tanken in Vught | Supermarkten in Vught | Weerbericht Vught