Hennep aangetroffen na onderzoek op woonwagencentrum

woensdag 14 oktober 2015

Boxtel - Op een woonwagencentrum in Boxtel trof de politie woensdag 14 oktober bij een doorzoeking hennep aan. Twee bewoners werden aangehouden.

De politie stelde woensdag een onderzoek in op het woonwagencentrum aan de Bunderhoef in Boxtel omdat zij over informatie beschikte dat er mogelijk hennep geteeld zou worden. Op de zolder van één van de woonwagens troffen agenten een hennepkwekerij met 205 planten aan. De stroom werd illegaal afgetapt. Op twee andere adressen op het woonwagencentrum werden reeds geoogste kwekerijen aangetroffen en bij een ander pand stuitten de agenten op een drogerij met 240 gram hennep. De hennep en de bijbehorende kweekapparatuur werden in beslag genomen. Twee bewoners werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

 

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

De hulp van burgers is echter eveneens van groot belang. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vught | 112 alarmeringen Vught | Goedkoop Tanken in Vught | Supermarkten in Vught | Weerbericht Vught