Meisjes aangehouden na misbruik 112

woensdag 6 april 2016

Boxtel - De politie hield dinsdagavond rond 21.15 uur twee meisjes van 16 en 14 jaar uit Boxtel aan voor misbruik van het alarmnummer.

Het tweetal belde woensdagavond meerdere keren met 112 om vervolgens medewerkers uit te schelden. Ook deden ze een melding van een verdachte situatie, waarvan helemaal niets bleek te kloppen. Aan de hand van het gebruikte telefoonnummer speurden agenten het tweetal op. De meiden werden aangehouden en verhoord op het bureau. Betrokken agenten konden zich in de tussentijd dus niet met andere zaken bezighouden. De meiden worden doorgestuurd naar HALT. Hoe dat precies werkt kun je zien in een filmpje op YouTube.

Onnodig met 112 bellen is levensgevaarlijk, want daardoor krijgt iemand anders in nood geen verbinding met de alarmcentrale. Het alarmnummer is uitsluitend bedoeld voor spoedeisende hulp. Bel dit nummer dus alleen voor noodsituaties. Wanneer iemand dit nummer om een andere reden belt, is dit misbruik (opzet) of onjuist gebruik (per ongeluk). Misbruik is strafbaar. Meer informatie over 112 vindt u op de site van de Rijksoverheid.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vught | 112 alarmeringen Vught | Goedkoop Tanken in Vught | Supermarkten in Vught | Weerbericht Vught