Hennepkwekerij in loods opgerold

zaterdag 19 september 2015

Schijndel - Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie vrijdag 18 september een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan Zonnebloemstraat opgerold.

Op de bovenverdieping van een pand werd een hennepkwekerij aangetroffen van 500 / 600 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De stroom bleek illegaal afgetapt. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Deze hennepkwekerij bevond zich in een woonwijk. Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale hennepteelt. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Tips zijn van groot lang om deze vorm van criminaliteit te bestrijden. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl https://www.politie.nl/themas/illegale-hennepteelt.html

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vught | 112 alarmeringen Vught | Goedkoop Tanken in Vught | Supermarkten in Vught | Weerbericht Vught